(Slovenščina) 7 modnih smernic za letošnjo pomlad

by Sara Gavranič, Saturday April 14th, 2018

Sorry, this entry is only available in Slovenščina. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

  • Pastelne barve: Sladkorni odtenki bodo letos pravi hit. Najpogosteje videni barvi bosta gotovo pastelno zelena in rožnata, vrača pa se tudi blaga lila barva, ki bo kraljevala na spomladanskih oblekah. Trend, razviden iz spodnje slike, nakazuje tudi na “oversized” oblačila. Če boste oblekle dve številki preveliko obleko v pastelni barvi, se kot modne navdušenke resnično lahko izkažete.

  • Vzorci: Cvetlični vzorci, pike ali ekstravagantni potiski bodo letošnjo pomlad ponovno izstopali. Za drzne in pogumne ženske so dovoljene tudi kombinacije kosov oblačil z različnimi vzorci.  Pretiravanje in kombiniranje bo torej modno.

  • Kratke hlače: Visoke temperature kar kličejo po kratkih oblačili. Za vse ljubiteljice kratkih hlač je novica, da so te letos eden glavnih trendov, gotovo navdušujoča. Dobra novica je tudi ta, da so modni vsi kroji in barve kratkih hlač. Tako lahko poljubno izberete tiste, ki se najbolje podajo vaši osebnosti.

  • Saten in svetleči kosi: To pomlad bo v ospredju med materiali gotovo saten. Modni bodo tudi svetleči kosi, ki bodo še kako prav prišli za večerne zabave. Tudi ljubiteljice elegantnejše mode bodo lahko letos v koraku s trendi.

  • Dežni plašči: Med letošnjimi spomladanskimi nevihtami pozabite svoj dežnik doma in raje oblecite dežni plašč. Služil vam bo tudi kot modni kos, ki bo kraljeval na ulicah med deževnimi dnevi.

  • Plastika: Hit po katerem bodo ponovno lahko posegale drznejše ženske so oblačila, ki imajo izgled plastike. Modna bodo v živih in kričečih barvah.

  • Japonska moda: S tem nimamo v mislih le japonk, ki so najbolj priljubljeno obuvalo za vroče dni, ampak tudi japonska tradicionalna oblačila, prilagojena vsakodnevni nošnji. Tunike, krojene kot japonski kimono, so letošnji “must have” v omari.

To pomlad si boš torej lahko privoščila več. Poigravanje z raznimi materiali in vzorci naj bo tvoje glavno vodilo, ne pozabi pa niti na modne dodatke in sončna očala, ki so v toplih dneh nujen pripomoček.

 

 

 

VIRI SLIK:

Wood, J. 2018. Marie Claire. SS18 Trend Report: All the trends you’ll be wearing in 2018
[spletna stran] Dostopno na: http://www.marieclaire.co.uk/fashion/summer-fashion-trends-2018-553795 [14.4.2018].

WWD, 2018. The 5 Biggest Spring 2018 Fashion Trends From The Designer Runways [spletna stran] Dostopno na:http://wwd.com/fashion-news/fashion-features/gallery/the-5-biggest-spring-2018-fashion-trends-from-new-york-fashion-week-10989352/#!6/mixed-prints-four-split [14.4.2018].

 

 

Objavo pripravili: Pisanje besedil (www.pisanjebesedil.si)

No Comments


Please login to comment