(Slovenščina) Črna barva v modi

by Sara Gavranič, Thursday March 8th, 2018

Sorry, this entry is only available in Slovenščina. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Črna barva modne smernice spremlja že od samega začetka. Iz tega vidika izžareva brezčasnost in eleganco. Ženske so po njej rade posegale že v časih Coco Chanel, ki je bila ustanoviteljica dejstva, da mora vsaka ženska v svoji omari imeti klasično črno obleko.

Zakaj je črna barva tista, ki kraljuje tako na modnih brveh kot tudi v vsakdanjem življenju?

  • Ker postavo naredi optimalno vitkejšo: Črna barva predstavlja večno eleganco in ima v sebi pridih skrivnostnosti, zato žensko telo optično naredi vitkejše (predvsem, če jo uporabite pri oblačilih za spodnji del telesa kot so krila z visokim pasom do kolen ali hlače z visokim pasom).

  • Ker jo lahko nosimo v vseh letnih časih: Kljub temu, da so poleti bolj priljubljene živahne barve, veliko žensk poleti poseže tudi po črni (prej kot pozimi po rumeni barvi).

  • Ker se lahko kombinira z vsakim nakitom: Minimalističnost, ki jo predstavlja črna barva je odlična v kombinaciji tako z barvnim kot tudi s črnim nakitom. Prednost je v tem, da s katerokoli izbiro ne moremo zgrešiti. Črna kombinacija nakita in oblačil nam dopušča tudi, da se izrazimo z ličili, ki tako pridejo bolj do izraza.

  • Ker je vedno v modi in je primerna za vsako starost: Chanelova črna kratka obleka je trend, ki traja že leta. Primeren je tako za mlajše kot tudi za starejše ženske, ki že vrsto let posegajo po njej za svečane priložnosti ali za vsakodnevna opravila.

  • Ker je odlična v kombinaciji z vsemi materiali: V prejšnjem letu je med materiali kraljeval žamet, ki je bil pogosto viden na črnih oblačilih. Ženske oblečene v črn žamet s svojimi oblačili izžarevajo prefinjenost in sofisticiranost.

  • Ker je uporabna na vseh kosih, ki oblikujejo videz: Ljubiteljice minimalizma in črne barve imajo na voljo tudi pestro izbiro črnih čevljev, torb in nakita. Črn nakit se ujema z vsako barvno kombinacijo oblačil, zato lahko kos črnega nakita uporabljamo vedno znova in znova.

Ženske, ki želijo biti v koraku z modo vedo, da je črna nepogrešljiva barva v njihovi omari, pri nakitu in ostalih modnih dodatkih!

 

 

 

VIRI SLIK:

Style and Beauty, 2017. 14 Reasons Black Is The Only Colour Worth Wearing. [spletna stran] Dostopno na: https://www.huffingtonpost.com/2013/12/10/wear-black-photos_n_4417736.html [8.3..2018].

Vogue, 2017. Velvet Touch. [spletna stran] Dostopno na: http://www.vogue.co.uk/gallery/celebrity-trend-velvet [8.3..2018].

Hermange A., 2017. Paris Match. “Gabrielle”: les noms de Chanel. [spletna stran] Dostopno na: http://www.parismatch.com/Vivre/Mode/Gabrielle-les-noms-de-Chanel-1392443 [8.3..2018].

 

Objavo pripravili: Pisanje besedil (https://pisanjebesedil.si/)

No Comments


Please login to comment